Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mașini de poliţie, vandalizate în Paşcani. Explicaţia unui criminolog: Ce s-a întâmplat acolo?

Saturday, 25 November 2017, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

În imaginile surprinse de o cameră video a Poliției Locale se vede cum dintr-un taxi coboară mai mulți indivizi. Doi dintre ei, chiar din portbagaj.

Unul se îndepărtează de taxi, își pune pe cap o glugă, pentru a nu fi recunoscut, iar când trece prin dreptul mașinii polițistului, o zgârie. Merge apoi lângă un autoturism inscripționat al Poliției. Încearcă să spargă un geam și rupe cu o lovitură de pumn o oglindă retrovizoare. Se duce apoi lângă o altă mașină a Poliției pe care o zgârie. Împreună cu el mai este un individ care îi încurajează gesturile de vandalism.

Cei doi bărbați au fost observați și monitorizați de dispecerul de la Poliția Locală, care urmărește camerele video montate în oraș. Omul legii și-a anunța colegii aflați pe teren, iar cei doi tineri au fost prinși și duși la secție, pentru audieri. Ambii s-au ales cu dosare penale pentru distrugere.

"Ei încearcă să se razbune pe niste bunuri ale instiţutiei respective. Probabil s-au simţit nedreptăţiti. Varianta reală şi legală era, dacă s-au simţit nedreptăţiţi, să facă o contesţatie, să facă o plângere, o reclamaţie, în niciun caz să comită astfel de gesturi. Ce este trist este că pedepsele pentru aşa ceva sunt extrem de mici", a declarat, la Retalitatea TV, Dan Antonescu, expert criminolog.

 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL