Ludovic Orban, somat să facă Autostrada Moldovei. Ce îi reproșează Ștefan Mandachi

Thursday, 16 January 2020, 09:04 Sursă: Facebook

Autor: Realitatea.NET


Premierul Ludovic Orban este luat la rost pentru Autostrada Moldovei. Ștefan Mandachi, care a construit primul metru de autostradă din Moldova, îi cere socoteală pentru ă NU a început lucrările la autostrada care ar trebui să lege Moldova de Ardeal. Mandachi îi cere lui Orban, urgent, un plan detaliat pentru lucrările autostrăzii. 

 

Ștefan Mandachi îl întreabă pe premierul Orban când începe şi când se finalizează autostrada Moldovei, insistând că vrea să afle anul, luna şi ziua: „Dacă n-avem nici scenariul, ce ne facem cu regia? (...) ,,Mă simt izolat în țara mea”, într-un mesaj postat pe Facebook.

El îi reproșează că de când „a plecat acasă guvernul praf al duamnei Dăncilă” a trecut un sfert de an, perioadă în care „nu s-a rostit nicio propoziţie clară despre autostrăzi”. 

„Dacă n-avem nici scenariul, ce ne facem cu regia? A fost Revelionul, Boboteaza, am înţeles, dar totuşi suntem în 2020. (Sau rămâne valabil cum am stabilit în 2019, după Revelion?) Sper că nu. Începe clasicul bâlci al scuzelor? Aşa că, m-am gândit să adresez cârmuitorilor ţării o întrebare logică şi de bun simţ, ca să-mi fac şî eu planul de afaceri pe anul 2020. (...) Deja a trecut jumătate de lună din 2020 şi nu-mi pot începe planul, pentru că nu pot să fac o strategie legat la ochi şi cu dopuri în urechi”, scrie Ştefan Mandachi.

„Am aşteptat cu nerăbdare o clarificare la început de ianuarie 2020. Nimic! Ajunge!”, îl somează Mandachi pe Orban. El spune că premierul era convins că dacă dispare din peisaj „inaptul vechi guvern”, se va face autostradă.

„Este timpul să ştim una şi bună: vă rog în mod respectuos să ne clarificaţi cu subiect şi predicat, pe româneşte, cu date fixe şi cifre concrete: 1. Când începe şi când se finalizează autostrada Moldovei? Anul, luna, ziua! Va ajunge această autostradă şi la Suceava? Da sau ba?”, întreabă omul de afaceri,

„Măcar să ştim o treabă: se face autostradă peste 50 ani. Foarte bine! Dar măcar să nu o mai bâjbâim. Şi cu asta basta, ne vedem de treabă. Ce-i aşa mare şoc într-un astfel de răspuns? De 30 ani ne-am obişnuit. Nu suntem virgini la primirea unor astfel de veşti. Ne luăm de-o grijă şi ne alcătuim şi noi planul de afaceri. Mai bine aşa decât să reînceapă incertitudinea, camuflarea realităţii, scuzele”, mai scrie Mandachi pe Facebook.

„După cum bine ştiţi, ca să îţi faci un plan de afaceri, ai nevoie de date concrete. Doar cu gândire pozitivă şi cu vorbe, nu rezistă în timp nicio afacere. Orice plan are un termen limită, nu se fac planuri cu scadenţa la veşnicie. Nu putem să întocmim o strategie pe termen lung, fără să ne bazăm pe date precise şi reale. Ar fi o înşelătorie la adresa salariaţilor şi colaboratorilor noştri, o iluzie antreprenorială, un proiect mincinos şi fantezist. (...) O ţară se poate conduce fără plan? Fără strategie? Imposibil! Prin urmare, cunoaşteţi importanţa planificării. Noi nu am intrat în N.A.T.O şi U.E. fără un plan solid. La un alt nivel, desigur, şi companiile au nevoie de această unealtă de orientare în viitor”, adaugă Mandachi.

Ştefan Mandachi, din Suceava, a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. Anul trecut l-a și inaugurat simbolic, pe 15 martie 2019,  în protestul #șîeu față de lipsa șoselelor rapide.  

Mandachi anunţa, într-un videoclip postat pe youtube, că a făcut un calcul şi, până acum, a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere, dar şi că în ultimii 30 de ani, pe şoselele din România au murit 60.000 de oameni, echivalentul populaţiei unui oraş precum Alba Iulia.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-16 13:18:13
Stroe vasilica

NU L DEZAMAGITI PE DOMNUL MANDACHI !!! CEA MAI POLITICOASA,LINISTITA,PUBLICITATE ELECTORALA,DOMNIA SA V A FACUT O,SI DEZINTERESAT MATERIAL!!! BA,A PUS BANI DIN BUZUNARUL SAU!!! A DESCHIS OCHII INTREGII TARI ASUPRA AUTOSTRAZII CARE TREBUIA SA FIE UNUL DINTRE PRIMELE OBIECTIVE NATIONALE!!! AIA CARE L AU ASASINAT PE CEAUSESCU,INTAI TREBUIAU SA FACA ECHIVALENTUL IN KM A AUTOSTRAZII SOARELUI,A CASEI POPORULU(CUIBUL SOBOLANILOR AGRAMATI!!!),CANALUL DUNARE MAREA NEAGRA...si cate...apartamente pe care vorba DE AUR A LUI NICU CEAUSESCU,ASTIA,putoarea,damful coruptilor de azi,NICI NU POT SA LE ZUGRAVEASCA,DAR MI TE SA LE CONSTRUIASCA🐂🐂🐂🐃🐃🐃🐒🐒🐒🐒

2020-01-17 09:31:34
Puscarie

Nu se pot face autostrazi cu Orban premier, prapaditul se ocupa doar cu parazitarea aparatului de stat cu meseni PNL cu foamea in glanda, aceasta este misiunea lui trasata de sefii lui Iohanis si acum trage tare pentru ca stie ca va pica sau va fi demis in curand. Schimba si numeste zilnic zeci de paraziti PNL in functii publice cu toate neamurile lor.

Alte articole din: POLITICĂ