Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Orban, după discuțiile cu sindicatele din Sănătate: Prioritară este asigurarea resursei umane pentru funcționarea sistemului

Tuesday, 28 July 2020, 08:09 Sursă: Realitatea.net

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-au întâlnit, marți dimineață, cu sindicaliștii din Sănătate, care se plâng că nu au primit nici măcar acum sporurile promise de autorități în lupta cu coronavirusul, iar o parte din personal nu a beneficat de majorările salariale promise.

"Fiecare a abordat problemele din propria sa perspectivă. Pentru mine prioritară este asigurarea resurselor umane pentru funcționarea sistemului de sănătate și pentru a trata pacienții. Există mai multe categorii de personal care nu au beneficat de creșterea în avans, în baza salarizării, sunt infirmieri, brancardieri, personal TESA care nu au beneficat . O să facem o analiză de impact și în măsura în care vom avem resurse suntem deschiși unei creșteri a salariilor la nivelul anului 2022," a afirmat premierul.

"În cazul sporturilor de risc nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care decide ce angajați au interacționat cu bolnavi sau suspecți COVID", a mai afirmat Orban.

Șeful executivului a precizat că guvernul lucrează la un amendament care să permită majorarea procentului de acordare a sporurilor. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL