Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, ședință decisivă. Prioritățile Guvernului, discutate cu parlamentarii PNL

Tuesday, 02 June 2020, 12:27 Sursă: Realitatea.net

Parlamentarii liberali participă marți la ședința săptămânală cu șeful PNL, Ludovic Orban, pentru a discuta despre prioritățile legislative din următoarea perioadă. Întâlnirea are loc la Palatul Victoria de la ora 17.00. În cadrul reuniunii de la Guvern urmează să se analizeze cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a a celor două Camere ale Parlamentului. De la deputați sunt așteptați viceliderul de grup Victor-Paul Dobre, alături de Ovidiu Raețchi. De la senatori încă nu fuseseră desemnați cei care vor participa la întâlnirea cu președintele PNL, a anunțat Realitatea PLUS.

După ședința cu parlamentarii, premierul Ludovic Orban a convocat toată conducerea PNL de la ora 19.00.

Conducerea PNL se reunește marți, de la ora 19.00, în ședința Biroului Permanent Național pentru a discuta programele liberale pentru următoarea perioadă. Potrivit Realitatea PLUS, ar urma să se discute relansarea planului de măsuri economice, printre care un program IMM Invest pentru companiile mari.

Premierul Orban a promis un program de sprijin și pentru marile companii pe modelul IMM Invest pentru companiile mici și mijlocii, lansat în luna aprilie. Șeful Executivului a vorbit, duminică seară, despre crearea unui fond de investiții de 300 de milioane de euro care să vină în sprijinul companiilor afectate de pandemia de coronavirus; fondul va fi listat pe Bursă.

„Una din marile probleme pe care le avem în România este următoarea: nu există un sprijin suficient de mare al companiilor. Bursa nu e încă dezvoltată. (...) Sistemul financiar-bancar este un sistem relativ prudent. Avem intermedierea a 25-27%. Nu este normal. Sistemul financiar bancar trebuie să susţină economia. (...) Vom lansa programul de susţinere a marilor companii, ca să dăm un stimulent sistemului financiar-bancar să finanţeze companiile, să finanţeze investiţiile, sau creditele pentru capital de lucru, de care au atâta nevoie companiile. (...) Dacă o companie intră în blocaj, îţi afectează mai multe companii, otrăveşte practic un întreg lanţ economic. Şi atunci e un sistem de asigurare a creditului comercial. Pregătim instrumentul ăsta de garantare a asigurării creditului comercial, astfel încât să nu se blocheze relaţiile economice", a precizat Ludovic Orban, în urmă cu două zile la un post TV.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL