Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban, reacție după negocierile de la Bruxelles: ”A ieșit fumul alb. Președintele a reușit un rezultat remarcabil pentru România”

Tuesday, 21 July 2020, 10:04 Sursă: Realitatea.NET

”Chiar dacă foarte puțini se așteptau să se ajungă la un acord, datorită multor poziții divergente, dimineață s-a ajuns la acest acord care este istoric, atât noi, ca români, cât și UE în ansamblul său. Sigur că trebuie să fim extrem de implicați în continuare, extrem de atenți în pregătirea documenteleor necesare pentru a putea atrage aceste resurse care vor servi programului de relansare economică. Președintele a reușit un rezultat remarcabil pentru România.

”Viitorul sună bine pentru România și pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieșit fumul alb, iar summit-ul UE a luat decizia mult așteptată de cetățenii europeni. Datorită eforturilor deosebite depuse de președintele Klaus Iohannis, România a obținut o sumă cum n-a avut niciodată în ultimii ani. Odată decizia luată noi va trebui să accelerăm toate procedurile privitor la bugetul UE 2021-2017. De asemenea, va trebui să pregătim Planul Național Strategic, iar Ministerul Fondurilor Europene va trebui să accelereze planul de Reziliență și Recuperare, astfel încât să fundamentăm solicitările de finanțare”, a mai spus premierul, marți, la începutul ședinței de Guvern.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL