Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, prima reacție după decizia CCR: ”Dublarea alocațiilor presupune un efort bugetar de circa 7 miliarde de lei pe an”

Thursday, 24 September 2020, 16:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Referitor la efortul pe care l-ar presupune dublarea alocațiilor, premierul Ludovic Orban a declarat: „Dublarea alocațiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creștere a deficitului semnificativă, o creștere a deficitului cu 0,6%”.

Întrebat dacă mai există căi de atac, Ludovic Orban a răspuns: „Cu siguranță. Am mai trăit acest episod. Partidul Național Liberal va dubla alocațiile, dar va dubla alocațiile, așa cum am hotărât, în cinci trepte, până la ultima treaptă – ultima creștere a alocațiilor va fi la 1 iulie 2022. Deocamdată e numai un anunț al Curții Constituționale, așteptăm motivarea. În funcție de motivare, vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creșterea alocațiilor este o prioritate pentru Partidul Național Liberal, dar această creștere a alocațiilor trebuie făcută ținând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziția bugetului, astfel încât să nu fie o creștere mincinoasă, care să nu poată să fie suportată ulterior, să nu genereze consecințe economice defavorabile.

Noi am fost preocupați și suntem singurul partid care a crescut alocațiile, din 2004 până în 2019, și în 2007, și în 2008, și în 2015, și în martie 2019, ultimele două dăți în opoziție fiind, și acum vom crește alocațiile, dar, repet, în concordanță strictă cu capacitatea efectivă a bugetului de a face față unor cheltuieli”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL