Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lucrările de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză se încheie luna aceasta

Saturday, 06 June 2020, 21:45 Sursă: Realitatea.net

Sistemul de iluminat public a fost pus în funcțiune, separatoarele de sensuri au fost montate, iar semaforizarea este în teste. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele.

În ceea ce privește lucrările la tronsonul cuprins între Bulevardul Barbu Văcărescu și Calea Floreasca, lucrările sunt executate în proporție de 80%, se toarnă ultimele straturi de balast stabilizat și urmează așternerea straturilor de asfalt.

În proiect a fost inclusă schimbarea a aproape 500 metri din magistrala care alimentează cartierul Aviației cu apă caldă și căldură, mai notează primarul general al Capitalei, pe Facebook.

Lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză a fost primul proiect integrat de infrastructură din București. Astfel, pe lângă lărgirea carosabilului, au fost modernizate și reconfigurate toate rețelele de utilități din zonă.

De asemenea, proiectul a fost modificat în timpul execuției în funcție de cerințele locuitorilor din zonă.

În ce privește pistele pentru bicicliști și trotuarele, ele au fost proiectate și executate conform normativului în vigoare, fiind avizate în prealabil de Brigada Rutieră. Potrivit proiectului tehnic, pistele pentru bicicliști au 1,5 metri lățime, iar trotuarele 2 metri lățime.

Există zone unde lățimea trotuarului este mai mică din cauza lucrărilor apărute în timpul execuției sau a prezenței alveolelor pentru copaci, însă Primăria Capitalei și constructorul caută soluții pentru rezolvarea problemei. De asemenea, se vor monta stâlpișori pentru a împiedica parcarea mașinilor pe pista de biciclete și trotuare. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL