LISTA românilor din "PANAMA PAPERS"

Sunday, 08 May 2016, 12:08 Sursă: REALITATEA.NET

Cea mai mare scurgere de informații din istorie, ce include peste 11 milioane de documente, include și peste o sută de cetățeni români. O parte dintre ei, mai mult de jumătate, apar într-o listă publicată de RISE Project.

Adaugă părerea ta

Cea mai mare scurgere de informații din istorie prinde în cele peste 11 milioane de documente un număr de peste o sută de cetățeni români.

Despre o parte dintre ei, RISE Project, partener International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), a scris deja, iar afacerile altora vor ieși la lumină în săptămânile ce urmează. Sursa citată a publicat o listă cu cele mai importante figuri care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca.

„Revoluția va fi digitală”, spune whistleblowerul care a accesat serverele avocaților din Panama și își justifică demersul motivând că „prăpastia dintre săraci și bogați este una dintre principalele caracteristici ale timpului nostru”, iar asta duce la mari cazuri de corupție peste tot în lume.

Scandalul i-a scos în prima linie pe unii dintre cei mai influenți oameni din lume, printre care și președintele rus Vladimir Putin.