Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Linie telefonică de consiliere pentru elevi și părinți, pusă la dispoziție de inspectoratele școlare

Monday, 09 November 2020, 16:45 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Iulian Budusan

„Fiecare inspectorat va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților. Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere. Numerele de telefon vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și http://educatiacontinua.edu.ro”, se arată într-un comunicat.

Măsurile vizează componenta educațională (continuarea procesului de predare-învățare-evaluare) și pe cea socio-emoțională (oferirea de consiliere psihologică pentru elevi, profesori și părinți), se mai precizează în comunicat

În acest sens, inspectoratele școlare vor elabora un plan de intervenție local pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație.

Pentru a veni în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, consilierii școlari vor participa și la orele de dirigenție. Complementar, CJRAE/CMBRAE va organiza și sesiuni online pentru profesorii diriginți, dar și pentru părinți, sesiuni care au drept scop o mai bună gestionare a diferitelor situații cu care ei se pot confrunta în această perioadă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL