Liderii coaliției PSD-ALDE s-au reunit pe ascuns. Dăncilă, chemată de urgență. Ce s-a stabilit

Monday, 22 April 2019, 17:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Întâlnire pe ascuns la vârful coaliției de guvernare, luni după-amiază. Premierul Viorica Dăncilă a fost chemată de urgență la Parlament de Liviu Dragnea și a participat timp de două ore la o ședință ad-hoc împreună cu Călin Popescu Tăriceanu. S-a dorit luarea unei decizii cu privire la restructurarea Guvernului în Parlament, variantă dorită de Dragnea, dar nu s-a plecat din biroul șefului PSD cu o soluție fermă, ci cu reluarea discuției în coaliție marți, informează Realitatea TV.

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a fost chemată de Dragnea la o ședință neanunțată a coaliției de guvernare, care a durat mai bine de două ore la Palatul Parlamentului.

Potrivit Realitatea TV, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost și el prezent, iar coaliția urma să decidă dacă merge în continuare pe varianta remanierii guvernamentale sau se trece pe restructurarea Guvernului în Parlament, pentru a evita decizia președintelui Iohannis.

Luarea unei decizii ferme a fost amânată, transmite Realitatea TV. Se așteaptă o eventuală decizie a președintelui Iohannis, marți, tot mâine urmând să aibă loc o nouă întâlnire a liderilor coaliției PSD-ALDE.

Șerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, a declarat, luni seara într-o emisiune TV, ce s-a decis în ședința de la Palatul Parlamentului: dacă președintele Klaus Iohannis va refuza unul dintre cei 3 miniștri propuși, Eugen Nicolicea la Justiției, Oana Florea la Fonduri Europene și Tit Brăiloiu la Românii de Pretutindeni, remanierea se va face în Parlament, prin înființarea unui nou minister.

Pentru a participa la ședința de urgență, Viorica Dăncilă și-a anulat participarea la un eveniment de lansare a unor proiecte finanțate din fonduri europene, care a avut loc la Guvern.

Rămân în picioare cel puțin trei scenarii posibile cu privire la noul Guvern, informează Realitatea TV. Primul scenariu: Executivul să fie restructurat, caz în care Dăncilă ar urma să transmită mâine solicitarea către Parlament, urmând ca miercuri să se dea votul în plen.

A doua variantă ar fi aceea ca liderii PSD și ALDE să nu se înțeleagă în această seară, iar Viorica Dăncilă să refuze să meargă pe altă cale, momentan, decât soluția remanierii. A treia variantă posibilă: să fie amânată o decizie, iar liderii coaliției să-i mai acorde un răgaz lui Klaus Iohannis.

Surse din PSD spun că cel mai târziu până Paște ar putea fi lăsat președintele să ia o decizie cu privire la noii miniștri.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că prima impresie pe care o are despre remanierea propusă de Guvernul Dăncilă este că e făcută ca "lucrurile să meargă mai prost".

Iohannis spulberă planurile PSD de remaniere a Guvernului

Klaus Iohannis a anunțat joi că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că o va anunța la începutul săptămânii viitoare cu privire la remanierea guvernamentală.

"Ce se dorește de regulă printr-o remaniere este un Guvern mai bun, mai eficient. Prima mea impresie este că remanierea propusă acum face ca lucrurile să meargă mai prost. Așa ceva este inadmisibil", a declarat joi Klaus Iohannis.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Klaus Iohannis spune că "PSD pregătește o remaniere guvernamentală prin care vrea să reia asaltul asupra justiției", tocmai în contextul referendumului anunțat pentru 26 mai.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, i-a transmis, miercuri seară, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Dăncilă i-a transmis lui Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ