Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban: Curtea Constituțională trebuie reformată, ia decizii contra interesului național

Thursday, 12 November 2020, 21:52 Sursă: realitatea.net

"Curtea Constituțională parcă nu trăiește în România. Majoritatea CCR, nu vreau să-i critic pe toți membrii, dar sunt reprezentanții PSD care nu judecăt după Constituție, care ne-au creat niște situații absolut incredibile. Ne-au lăsat timp de 22 de zile fără nicio posibilitate a  proteja sănătatea publică a populației. Asta e o crimă împotriva sănătății publice și nimeni nu-i trage la răspundere, își imaginează că sunt desupra legii și că niciunul dintre ei nu răspunde pentru deciziile pe care le ia," a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Ün alt exemplu prin care CCR a girat o modificare nefastă, în opinia premierului, impusă și votată de PSD plus aliații la legea privind data alegerilor. 

"PSD a adoptat o lege care hotăra data alegerilor. Nu poți pune lupul paznic la stână. Dacă nu mai putem ține alegeri, înseamnă că nu mai e democrație și rămân în funcție Parlamente expirate. Ce a zis CCR- că e constituțională și că legea dacă intră în vigoare nu mai e hotărârea de guvern valabilă, vă dați seama? Nu mai trebuie puși oameni politici, ci profesioniști cu  carieră respectabilă, care să aibă experiență în magistratură, rezultate, prestigiu, să devină inamovibili., cum sunt la Curtea Supremă în SUA”, a declarat premierul Ludovic Orban, la „Legile Puterii”.

Premierul a mai precizat că s-a ajuns în situația ca CCR să ia decizii pe care el le consideră neconstituționale pentru că nu are un control.

„Sau să ne gândim că nu mai este necesară o CCR numită politic și se poate face controlul de constituționalitate de Înalta Curte de Casație și Justiție. Trebuie făcută o reformă, nu mai putem perpetua.  În momentul acesta CCR poate da decizii neconstițuționale pentru că nimeni nu poate să cenzureze o decizie neconstituțonală a CCR. Cui ne adresăm? CJ UE? Cui?”, a mai afirmat Orban, la "Legile puterii".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL