Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Această plantă cu flori minunate te OTRĂVEŞTE. Nu o mai ţine în casă!

Wednesday, 24 October 2018, 20:33 Sursă: REALITATEA.NET

Leandrul otravitor. Leandrul este recunoscut ca fiind o plantă otrăvitoare. Cu toate acestea, ea încă se mai regăsește în multe locuințe. Este bine totuși să o evitați atunci când vă decideți să vă luați flori pentru decorarea încăperilor din casă.

Au existat numeroase situații în care animalele de companie (câini, pisici) au mâncat frunze și crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut să facă nimic ca să-i salveze.

Leandrul otravitor. Încă un motiv în plus pentru care această plantă nu se ține în casă este faptul că leandrul e un real pericol pentru cei mici.

Aşadar, chiar dacă leandrul face parte din categoria plantelor medicinale, este cunoscut ca fiind extrem de toxic. Acest lucru se datorează glicozidelor care au efect cardiotoxic, deci poate duce la aritmii sau alte probleme cardiace, dar are și efecte neurotoxice, deci influențează negativ activitatea cerebrală.

Leandrul otravitor. Absolut toată planta este otrăvitoare, iar cei care se ating de sevă se pot irita destul de grav. Ceea ce este interesant este faptul că toxinele acestei plante nu dispar nici dacă lemnul de leandru este ars. Așadar, nu ardeți planta în preajma copiilor sau animalelor.

Leandrul otravitor. Omagul este o altă plantă otrăvitoare, se cunoaște de secole faptul că în războaie, vârfurile săgeților erau îmbibate în otravă de omag. Ingerarea accidentală poate duce la deces, acaeasta conține neurotoxine și cardiotoxine care pot vătăma organismul în doar jumătate de oră.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL