Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laura Codruța Kovesi, declarată personalitatea anului! Cine a remarcat-o

Friday, 01 May 2020, 10:36 Sursă: Realitatea.NET

Procurorul public european Laura Codruța Kovesi a fost numită figura publică a anului pentru Europa. În prezent, șefa Parchetului European, s-a făcut cunoscută, pentru prima dată în România, în rolul său șef al Direcției Naționale Anticorupție, DNA, unde a devenit director în 2013, notează publicația.

În cei cinci ani în funcție, ea a supravegheat urmărirea a mii de politicieni corupți, primarii, parlamentarii și chiar foștii miniștri au fost găsiți vinovați de Kovesi și condamnați la închisoare. Într-un editorial publicat cu puțin timp înainte de a fi selectată pentru a deveni primul procuror public al Uniunii Europene, Craig Turp a scris că doamna Kovesi, care înainte de preluarea DNA a fost cel mai tânără procuror general din istoria României, precum și prima femeie care a ocupat postul, devenise busola morală a României.

„Acest premiu este recunoscut pentru activitatea remarcabilă a doamnei Kovesi în calitate de șef al Direcției Române Anticorupție, unde a devenit un model pentru alte agenții anticorupție din toată regiunea Europei emergente și un simbol al luptei împotriva corupției și consolidării statului de drept. Numirea ei ulterioară anul trecut, ca prim procuror european, confirmă doar rolul important pe care l-a jucat și îl va juca în continuare în lupta împotriva corupției”, spune Andrew Wrobel, partenerul fondator al Emerging Europe.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL