Laura Codruța Kovesi, mesaj necruțător a doua zi după căderea lui Dragnea

Tuesday, 28 May 2019, 20:39 Sursă: REALITATEA.NET

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, spulberă speranțele celor care și-au imaginat că ar putea avea un rol activ pe scena politică după cutremurul care a lovit PSD. Mai multe voci au dat-o ca fiind asul din mânecă al USR-Plus pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

Adaugă părerea ta

Laura Codruța Kovesi spune că nu are de gând să intre în politică, într-o scurtă declarație pentru Europa Libera.

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA şi candidat pentru funcţia de procuror-şef european, pune capăt speculațiilor că ar vrea să urmeze o carieră în politică.

Laura Codruţa Kovesi spune și mai mult - că nu a avut nici un fel de contact cu politicieni și nu are „intenția de a pleca din magistratură", într-o declarație acordată, marți, Europei Libere.

Kovesi, 46 de ani, spune că „singura candidatură pentru care sunt înscrisă este cea pentru procuror-șef european."

Afirmațiile fostei șefe a DNA reprezintă răspunsul la zvonurile care au circulat potrivit cărora ar putea candida la alegerile prezidențiale de la finalul anului din partea USR-Plus.

Săptămâna trecută, Kelemen Hunor, liderul UDMR, partidul care a susținut în Parlament coaliția PSD-ALDE, a spus într-un interviu că Laura Codruța Kovesi va candida pentru USR la scrutinul prezidențial. „Sigur că va candida. Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi," afirma, în ajunul alegerilor, liderul UDMR-ului.