Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laura Codruța Kovesi candidează la șefia Parchetului European

Monday, 21 January 2019, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

În vara anului trecut, când informația a fost vehiculată pentru prima dată, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că este vora de o competiție deschisă.

„De principiu (...) nu pot recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut, cu speranţa că pe viitor nu le va mai repeta. (…) Categoric nu poate fi scoasă automat din această cursă, după cum nimeni nu poate fi introdus din oficiu de drept în această competiţie. Rămâne o competiţie deschisă”, a declarat Toader, pentru un post TV. 

Parchetul European va fi o instituție independentă și descentralizată a Uniunii Europene, care va avea competența de a cerceta, urmări penal și trimite în judecată persoanele învinuite de săvârșirea unor infracțiuni care aduc prejudicii bugetului UE de peste 10 milioane de euro.

Procurorul-șef european și procurorii europeni vor fi selectați de către un comitet format din 12 persaone, a cărui principală sarcină este întocmirea unei liste restrânse de candidați și de evaluare a acestora, până la sfârșitul anului.

În acest context, potrivit G4Media.ro, s-au intensificat atacurile la adresa fostei șefe DNA, pentru a face imposibilă candidatura sa la șefia Parchetului European, eventual prin punrerea Laurei COdruța Kovesi sub acuzare.

sursă foto: ziare.com


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL