Kovesi, despre DNA: „Dacă ți-e teamă, trebuie să-ți alegi altă meserie”

Tuesday, 08 October 2019, 22:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Întrebată despre activitatea DNA după plecarea sa din fruntea instituției, Laura-Codruța Kovesi a declarat, pentru Associated Press, citat de Radio Europa Liberă, că, în ultimii doi ani, procurorii și judecătorii „au fost atacați și umiliți”.

Ultimii doi ani au adus un atac masiv și foarte agresiv asupra sistemului judiciar. Au fost schimbate legi, procurori și judecători au fost atacați și umiliți, a existat o adevărată campanie de acțiuni disciplinare împotriva personalului. Vă puteți bine imagina că astfel de lucruri pot influența eficiența corpului judiciar.”

Dacă ți-e teamă sau ești ezitant ca procuror, renunți și îți alegi altă meserie. Cei care comit infracțiuni nu sunt tocmai cei mai de treabă oameni, deci trebuie să te aștepți la repercusiuni”, a mai spus Kovesi, care a declarat că „indiferent de presiuni”, ea își va face treaba.

Cea mai recentă reuniune a COREPER, corpul reprezentanților statelor UE, a avut ca rezultat un vot favorabil lui Kovesi pentru numirea la șefia Parchetului European (EPPO). S-a ieșit astfel din blocajul dintre Parlamentul European, care o susținea pe Kovesi, și Consiliul UE, care îl susținea pe candidatul francez Jean-Francois Bohnert.

Negociatorii Parlamentului European și Consiliul UE au decis, pe 24 septembrie, ca Laura-Codruța Kovesi să devină candidatul comun pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ