Judecătorii ies, vineri, în stradă! Care este motivul

Friday, 10 January 2020, 08:54 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Judecătorul Cristi Dănileț anunță că mai mulți magistrați vor ieși vineri în fața Palatelor de Justiție, în semn de solidaritate cu cei din Polonia care vor protesta.

"Judecătorii polonezi vor face un marș de protest la Varsovia pe data de 11 ianuarie. Lor li se vor alătura colegi din toata Europa. Îmbrăcați în robe, ei vor merge de la Curtea Suprema într-un marș al tăcerii către Palatul Parlamentului.

Sunt revoltati de legile recente prin care au fost demisi sefii de instante si au fost obligati sa se pensioneze, de procedurile prin care au inceput sa fie urmariti disciplinar pentru solutiile date si de campaniile mediatice agresive impotriva judecatorilor, dar mai ales a celor de la instanta suprema", a transmis Cristi Danilet pe Facebook.

El a precizat ca magistratii romani vor iesi in fata Palatelor de Justitie, vineri, la ora 12:00.

Si Asociatia Forumului Judecatorilor din Romania isi exprima profunda ingrijorare cu privire la refuzul autoritatilor poloneze de a respecta statul de drept si independenta sistemului judiciar si se solidarizeaza cu magistratii din Polonia.

"Asociatia noastra a sprijinit neconditionat eforturile judecatorilor polonezi si ale asociatiilor acestora in ceea ce priveste lupta pentru independenta sistemului judiciar. De aceea, pentru a oferi un sprijin moral suplimentar judecatorilor polonezi si marsului lor in apararea statului de drept, judecatorii si procurorii romani vor iesi in fata instantelor romane pentru a manifesta solidaritate cu colegii lor polonezi pe 10 ianuarie 12 am (in Bucuresti, Cluj, Brasov si alte orase principale)", a precizat Forumul Judecatorilor intr-un comunicat de presa.

Joi, Asociatia judecatorilor din Polonia IUSTITIA a transmis un comunicat, tradus de Danilet si publicat pe Juridice.ro, in care acuza ca in ultimii doi ani "guvernul si legislativul au incercat in mod sistematic sa limiteze independenta instantelor si independenta judecatorilor. De asemenea, au facut mult pentru a-si extinde influenta asupra functionarii sistemului judiciar".

Judecatorii polonezi spun ca din decembrie 2019 se confrunta cu cele mai mari provocari din sistemul judiciar de dupa 1989.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-10 16:47:58
Vai polonezi,polonezi,dacă nu v-a dat UE un DNA sa curte justiia,ca la noi,de corupți și infractori.

Dl Dănileț,mă mut in Polonia ,acolo judecătorii sunt urmăriți disciplinar pentru soluțiile date ?Acolo nu e SIIM,ca sa vadă mai profund cum vine de se leagă ?Chiar ,legea o cuoaste numai corpul fetialilor/imi cer scuze dacă nu ați auzit de ei/,la romani,care aplicau legea si poporul ii judeca pe judecători după abuzurile comise fata de ei si ii lapidau/adica ii omora cu pietre in cap,asvârlite de la distanță /.Polonezii ăstia nu sunt dispuți la injosirea națiunii de judectorii lor,ce aveti cu ei ?Sa ia exemplu nostru de justiție subordonată SRI sau presedintelui ?Vă intreb ,că stiți ,ar fi acceptat polonezii ca Dragnea lor sa fie arestat?Imi srieti aici ,ca citesc !

2020-01-14 06:04:36
Papa nu e judecata ca e infailibil,dar judecătorii nu sunt urmasii sf Petre,nici ai lu Pavel ,doctrinarul

Vreți să-mi crească gâtul așteptând ?Vreti ca si judecătorii polonezi să-și bată joc de națiunea lor ?De ce să nu răspundă asa ca oamenii,ca animalele nu au discernământ ?

Alte articole din: Ultimele Stiri