Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jair Bolsonaro, testat pozitiv cu noul coronavirus, afirmă că se simte bine și că se tratează hidroxiclorochină

Friday, 10 July 2020, 11:58 Sursă: Realitatea.net

Bolsonaro, 65 de ani, a apărut în direct pe Facebook, aşa cum face săptămânal, de la reşedinţa sa oficială. El părea să fie într-o stare de sănătate bună şi nu era însoţit, cum se întâmpla adesea, de miniştri sau de înalţi funcţionari, iar obişnuitul translator în limbajul mimico-gestual nu era nici el prezent.

Potrivit AFP, de la începutul crizei COVID-19, preşedintele de extremă dreapta a relativizat gravitatea epidemiei şi a criticat măsurile de izolare decise de guvernatori în statele braziliene, afirmând că prioritatea este de a nu bloca economia ţării.

Bolsonaro a declarat că, după ce s-a simţit rău la sfârşitul săptămânii trecute, a început să ia în fiecare zi câte un comprimat de hidroxiclorochină.
Acest medicament, la origine folosit contra paludismului, este utilizat în numeroase ţări pentru combaterea COVID-19, însă eficienţa lui nu a fost demonstrată oficial şi problema scindează profund comunitatea ştiinţifică mondială, notează Agerpres.

"O spun foarte clar. Am luat (hidroxiclorochină) şi a funcţionat, şi sunt foarte bine, slavă Domnului. Iar cei care critică (utilizarea de hidroxiclorochină), să propună cel puţin o variantă", a spus preşedintele Bolsonaro.

În acest timp, Brazilia a depășit 1,7 milioane de cazuri de la demararea pandemiei, înregistrând 69,254 de decese provocate de SARS-CoV-2.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL