Ivanka Trump laudă progresul Arabiei Saudite cu privire la drepturile femeilor. Publicul nu o crede

Monday, 22 May 2017, 16:47, Sursă: REALITATEA.NET

Aflată alături de tatăl său în Arabia Saudită, Ivanka Trump a declarat că aplaudă progresele făcute de regatul saudit în ceea ce privește atitudinea față de drepturile femeilor, dar a subliniat că încă mai sunt multe de făcut. 

Adaugă părerea ta

Fiica președintelui american l-a însoțit pe Donald Trump în prima sa vizită oficială în urma unei inițiative a Băncii Mondiale, după ce statul saudit, alături de alte țări musulmane, a donat 100 de milioane de dolari cauzelor pe care aceasta le susține, anume sprijinirea femeilor să devină antreprenori de succes.  

„Fiecare dintre voi știe că acest lucru este adevărat. Și totuși, poveștile femeilor saudite, cum sunteți voi, catalizatoare ale schimbării, mă inspiră să cred în posibilitatea unei mișcări globale de responsabilizare a femeilor”, a declarat Ivanka Trump.

În timpul discursului, jurnaliștii au fost rugați să părăsească încăperea înainte ca problemele legate de egalitatea femeilor să poată fi aduse în discuție. Printre aceste subiecte sensibile se numără dreptul femeilor să conducă mașina, să meargă oriunde singure sau să fie incluse în viața publică.

Cu toate acestea, o parte a opiniei publice s-a arătat indignată de pretențiile ridicate în timpul discursului și a pus sub semnul întrebării dinația de 100 de milioane de dolari venită din partea regatului saudit.

„Nimic nu vorbește mai bine despre «responsabilizare»  și «progres» decât interdicțiile puse femeilor de a ieși din casă făcă «gardianul» lor de sex masculin”, declară Sarah Abdallah pe Twitter, citată de Russia Today.

Un alt utilizator i-a atras atenția că femeile din Arabia Saudită încă nu au drept de vot, iar alții au ironizat faptul că șofatul este considerat ilegal pentru femei, iar până la a deveni antreprenori de succes cu drepturi depline este cale lungă.