Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ISU Neamț, anunț după incendiul de la ATI de sâmbătă seara: Spitalul Județean Neamț are autorizație de incendiu de dinainte de 1989

Sunday, 15 November 2020, 02:00 Sursă: realitatea.net, mediafax.ro

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ are autorizaţie de securitate la incendiu obţinută înainte de 1990, încă de la momentul construirii, potrivit ISU Neamţ.

Incendiul în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane, sâmbătă seara, s-a produs la etajul doi al spitalului.

Citește și 10 morți în incendiu de la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț

Doar etajele 4 şi 5, modernizate, au obţinut autorizaţii ISU în 2015 şi în 2016, potrivit ISU Neamț.

„La momentul construirii spitalului judeţean din Piatra Neamţ, acesta a respectat legile şi reglementările în vigoare. Etajul 4 şi etajul 5 al spitalului, ca urmare a unor modificări făcute pentru modernizarea celor două etaje de la neonatologie şi cardiologie, au solicitat şi obţinut autorizaţii de securitate la incendiu. Spitalul este construit înainte de anii \"90 şi s-a suspus legislaţiei în vigoare la acel moment. Etajele 4 şi 5 au necesitat obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru că au fost făcute modificări ca urmare a modernizării secţiilor de care am amintit”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Neamț, locotenent Irina Popa, potrivit mediafax.ro.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a fost inaugurat în 1935, iar în cel de-al Doilea Război Mondial a fost transformat în spital miliar, potrivit site-ului mesagerulneamt.ro. Spitalul nou s-a dat în folosiţă în 1973, care are toate secţiile chirurgicale.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL