ISU a emis o ALARMĂ de inundaţii

Monday, 06 February 2017, 20:53 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Totodată, au fost evacuate 6 familii din satul Dreptu — comuna Poiana Teiului, din cauza riscului ca gospodăriile să le fie inundate în această noapte. Cele 14 persoane au plecat să doarmă la rude, conform Agerpres.

Pericolul vine ca urmare a faptului că în zona bazinelor Dornei, din județul Suceava, a fost detonat zăporul și o porțiune de circa un kilometru lungime de aglomerări de ghețuri a pornit spre aval unde se află comunele Borca, Poiana Teiului și Farcașa.

Zăporul de pe râul Bistrița, în amonte de viaductul de la Poiana Largului, în județul Neamț, are o lungime de 11,5 kilometri și grosimi de până la 6 metri.

Duminică și luni au avut loc 14 misiuni de distrugere a podului de gheață pentru formarea unui canal de scurgere a apei.

În noaptea 31 decembrie 2002-2003, din cauza creșterii bruște a temperaturii într-un interval de câteva zile, o parte din zăporul format pe Bistrița s-a dislocat și a inundat sute de gospodării din Farcașa și Poiana Teiului, iar trei tineri au murit înecați după ce cabana în care se aflau a fost distrusă de sloiurile de gheață.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL