Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Israel: Au crescut RAPID infectările cu noul coronavirus în 24 de ore - cel mai MARE număr de cazuri de la începutul pandemiei

Wednesday, 01 July 2020, 16:57 Sursă: realitatea.net

 

Israelul a înregistrat în ultimele 24 de ore 859 de cazuri, cel mai mare număr de contagieri zilnice cu coronavirus de la începerea pandemiei, la puţin timp după ce a impus noi restricţii în urma unei relaxări precipitate, relatează miercuri EFE, citată de Agerpres.

Este vorba de cel mai mare număr înregistrat în ţară de la debutul pandemiei în urmă cu patru luni şi arată că peste 5% din testele realizate au avut un rezultat pozitiv.

După două luni de la o relaxare rapidă a restricţiilor sociale, guvernul a impus luni o serie de măsuri ce limitează majoritatea reuniunilor publice la maximum 50 de persoane, dar continuă să ignore recomandările experţilor şi chiar ai unor oficiali ai sănătăţii care cer măsuri mai drastice pentru a frâna al doilea val de coronavirus.

Într-un interviu acordat postului public de radio, ministrul fără portofoliu Tzachi Hanegbi, a declarat că 99% din ceea ce face guvernul are legătură cu pandemia de coronavirus.

Afirmaţiile sale intervin după o declaraţie a ministrului apărării, Beny Gantz, care a semnalat că anexarea teritoriilor din Cisiordania ocupată este mai puţin urgentă decât actuala pandemie.

Deocamdată, numărul mare al noilor contagieri nu s-a tradus printr-o creştere semnificativă a deceselor care au crescut uşor în ultimele zile ajungând în total la 320.

Numărul total al contagierilor de la începerea pandemiei, în această ţară de 9 milioane de locuitori, a ajuns la 25.547, dintre care peste 8.000 sunt active, iar 56 au necesitat spitalizare fiind considerate grave.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL