Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Irlanda, a doua țară după Germania care ia în calcul muncitorii români sezonieri în agricultură

Wednesday, 15 April 2020, 10:10 Sursă: Realitatea.NET

Cu restricții de călătorie în vigoare în întreaga Uniune Europeană cauzate de pandemia de coronavirus, cultivatorii de fructe și legume irlandezi păstrat în permanență legătura cu Guvernul pentru a asigura autorizația muncitorilor de a intra în țară.
 

În fiecare an, marea majoritate a lucrătorilor sezonieri din fermele irlandeze proveneau din România și Bulgaria. Cu toate acestea, având în vedere programul limitat de zboruri comerciale disponibile acum pentru cele două țări, este luată în considerare posibilitatea de a trimite avioane pentru a-i readuce la muncă pe aceștia.

UE a definit munca sezonieră agricolă ca intrând în categoria activităților speciale și, prin urmare, muncitorilor li se permite să călătorească în Uniune.

Deși în Irlanda si-au pierdut locurile de muncă  aproximativ 500 de mii de persoane, patronii fermelor vor să mizeze în continuare pe români și bulgari deoarece aceștia au deja experiență și vor salarii mai mici.

Germania a anunțat deja că primește 80.000 de muncitori sezonieri în agricultură din Europa de Est pentru perioada aprilie-mai.
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL