Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, în control la Târgu Mureș, la Unitatea de Suport Medical COVID: "Pandemia e printre noi. Riscăm o explozie de cazuri noi!"

Saturday, 09 May 2020, 12:30 Sursă: Realitatea.net

"S-a realizat aceasta unitate externa medicala prin colaborarea mai multor autoritati. Este un exemplu foarte bun de colaborare. La Targu Mures, au fost relativ multe cazuri de COVID-19 si mi-a placut ca au fost prevazatori si au instalat toti cei implicati in timp util aceasta extensie, pentru a fi pregatiti", a spus Klaus Iohannis.

"Din pacate, epidemia e intre noi. avem si azi 320 de cazuri noi. Vreau sa atrag atentia: peste o saptamana, expira starea de urgenta, din pacate asta nu inseamna ca epidemia s-a terminat, epidemia e printre noi! Trebuie sa avem foarte mare grija sa nu avem o explozie de cazuri noi. Sunt reguli simple: sa pastram distanta, sa ne spalam pe maini, sa purtam masca", a mai spus Iohannis.

"15 mai e doar un termen administrativ, dar, din pacate, epidemia nu se arata in retragere. Mare grija sa nu dam cu piciorul la tot ce am realizat in ultimele 2 luni cu mari sacrificii", a atras atentia seful statului, pe finalul discursului.

Unitatea spitalicească a fost pregătită pentru a prelua cazurile de COVID-19 din zonă. 

Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureș a pregătit mai multe paturi care acoperă o suprafață de 2.400 mp.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL