Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şoc în teatrul românesc! Azi-noapte, a murit una dintre cele mai frumoase actriţe ale României

Tuesday, 19 March 2019, 10:16 Sursă: REALITATEA.NET

Ioana Ene Mihail a decedat la vârsta de 77 de ani. Moartea artistei a venit după ce aceasta a suferit îndelung de pe urma unei boli. Ioana Ene Mihail a fost considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe ale teatrului băcăuan și românesc.

Reprezentanții teatrului unde a activat au anunţat tristul eveniment. Cum arăta Ioana Ene Mihail în tinereţe, în Galeria Foto.

"Teatrul Municipal Bacovia vă anunță cu regret că astăzi, 18 martie, s-a stins din viață, la București, după o lungă suferință, actrița Ioana Ene Mihail (n. 1942). A fost considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe ale teatrului băcăuan și românesc.

A absolvit IATC-ul în anul 1966, la clasa Eugeniei Popovici. După absolvire, a fost repartizată la Teatrul din Brăila, apoi, la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani, iar din 1970 a devenit actriță a Teatrului Municipal ”Bacovia”.

A interpretat personaje minunate și puternice, pentru care a rămas în amintirea publicului, exemple fiind rolurile Beatrice Hunsdorfer, din ”Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, Zoe, din ”O scrisoare pierdută”, după I.l.Caragiale, în regia lui Radu Beligan, Josephine Baker, din recitalul ”Hello, Josephine!”, în regia lui Doru Atanasiu, sau Desdemona, în ”Othello”, de W.Shakespeare, în regia lui Ion Omescu, alături de doi mari actori, Damian Crîșmaru și Teofil Vâlcu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL