Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Interpol avertizează: Se vând pastile și materiale medicale contrafăcute

Thursday, 19 March 2020, 16:33 Sursă: Realitatea.NET

Interpol trage un semnal de alarmă. Concret, agenţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie avertizează că delicvenții încearcă să obțină câștiguri rapide prin cererea masivă a echipamentelor medicale de protecție, inclusiv măști.  Aceștia vând produse medicale și medicamente contrafăcute.

Totodată, Interpol atrage atenţia în special asupra anunţurilor publicitare online privind vânzarea de măşti sanitare, în săptămâna în care s-a desfăşurat acţiunea fiind identificate 600 de astfel de cazuri şi au fost confiscate circa 34.000 de măşti contrafăcute.

Printre produsele confiscate se numără şi diverse medicamente, precum pastile de clorochină folosite pentru tratarea malariei, medicament studiat în prezent pentru o posibilă administrare bolnavilor de COVID-19.

Interpolul atrage atenţia asupra riscurilor implicate de folosirea unor medicamente contrafăcute, întrucât acestea pot conţine o cantitate necorespunzătoare de substanţă activă (insuficientă sau prea multă), altele comercializate pe internet fiind posibil furate sau care nu au fost stocate în condiţii corespunzătoare ori sunt expirate.

În timpul operaţiunii menţionate au fost închise peste 2.500 de pagini de internet care făceau publicitate pentru produse farmaceutice ilicite şi au fost destructurate 37 de grupări infracţionale.

În timpul celei de-a 13-a acţiuni întreprinse în cadrul "operaţiunii Pangea" desfăşurată între 3 şi 10 martie în 90 de ţări, au fost arestate 121 de persoane şi au fost confiscate produse farmaceutice potenţial periculoase, a căror valoare de piaţă este de circa 14 milioane de dolari, precizează Interpol într-un comunicat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-19 18:03:53
Strainii veniti in Ro sint in carantina sau nu ii urmareste nimeni !???

Prin magazine bintuie gramezi care par sa nu aiba nici o grija. Se imbolnavesc ii trateaza statul pe gratis !???

Alte articole din: ACTUAL