Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Institutul Cantacuzino va avea statut de instituție publică de interes național

Tuesday, 23 June 2015, 14:16 Sursă: REALITATEA.NET

"Este vorba de acordarea unui statut de instituție publică de interes național Institutului Cantacuzino și de acordarea unui buget de 10 milioane de euro care sunt necesari și suficienți pentru acoperirea datoriilor institutului către stat, către furnizorii privați și de asemenea pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2015, urmând ca din 2016 să intre pe buget normal acordat unei instituții publice", a explicat, marți, ministrul, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, după ce va fi repusă în normalitate activitatea institutului, va urma o etapă de susținere a activității de producție.

"După ce va fi repusă în normalitate activitatea institutului și se vor obține avizele, va urma etapa de susținere a activității de producție. Pentru moment, la Institutul Cantacuzino se vor derula cercetări și testări pe loturi pilot. În măsura așteptată de toată lumea în care aceste cercetări vor fi validate prin obținerea de autorizații se va trece la etapa de producție", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL