Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Instanța a DECIS! Falsul medic va rămâne în arest

Wednesday, 13 February 2019, 15:37 Sursă: REALITATEA.NET

Dupa ce cazul a fost facut public, barbatul a intentionat sa plece din tara, insa a fost prins la Arad. Acesta este acuzat de inselaciune si practicarea fara drept a unei profesii.

Daniel Ionaşcu, apărătorul italianului acuzat că a profesat medicina fără drept, a declarat la Tribunalul Bucureşti, unde are loc judecarea contestaţiei la arestul preventiv, că Matteo Politi nu reprezintă un pericol dacă e lăsat în libertate, deoarece nu „merge să opereze pacientele prin metrou”.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru chirurgul fals italian, acesta fiind acuzat de trei infracţiuni, înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. La Tribunalul Bucureşti, miercuri, magistraţii urmează să judece contestaţia lui Matteo Politi la arestul preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1au pus în mişcare acţiunea penală faţă de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL