Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Inscripţie misterioasă, descoperită de un alpinist pe o stâncă în Munţii Carpaţi

Thursday, 23 November 2017, 11:02 Sursă: REALITATEA.NET

Galescu a fotografiat-o şi a prezentat-o specialiştilor de la Muzeul Judeţean de Etnografie din Caransebeş, iar aceştia au făcut un mulaj pe care l-au trimis colegilor lor de la Cluj şi unui profesor american, specializat în astfel de descoperiri, urmând ca, în primavară, să cerceteze întreaga zonă.

"Până acum, am străbătut de-a lung şi de-a latul Munţii Ţarcu şi Muntele Mic. Mi s-a părut miraculos pentru că ştiam, de foarte mult timp, că toată această zonă este încărcată de însemne ale trecutului, zona Gugu – legendele din jurul său, Peştera lui Zamolxe, Vârful Mătania, dar toate acestea nu sunt decât supoziţii. Cred că toate aceste lucruri pot fi benefice unui turism zonal, pentru că am văzut că, în alte locuri, dezvoltarea turistică este legată uneori de nişte lucruri banale, cum ar fi o peşteră, o inscripţie, care stârnesc interes şi se pot transforma în branduri turistice", a spus alpinistul Cornel Galescu, cel care a găsit inscripţia.

Potrivit adevarul.ro, Adrian Ardeţ, directorul Muzeul Judeţean de Etnografie din Caransebeş, spune că inscripţia este una străveche şi este deosebit de importantă. Acesta ne-a declarat că, din primăvara viitoare, în întrega zonă va fi făcută o cercetare temeincă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL