Înmormântarea lui Ilie Gâzea, pierdută în fumul "diversiunii lui Dragnea"

Wednesday, 22 August 2018, 22:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Astăzi, la Turnu Măgurele, a fost îngropat Ilie Gîzea. Cazul său a devenit de notorietate națională, după ce omul a protestat pe data de 10 august și a decedat nouă zile mai târziu, scrie Realitatea de Teleorman.

Cazul morții suspecte a lui Ilie Gîzea, în contextul inhalării de gaze lacrimogene de către un om cu reale probleme de sănătate, a mișcat pe toată lumea de bun simț din țară, astfel că și în ziua înmormântării lui, mai multe zeci de persoane venite din țară i-au prezentat teleormăneanului un ultim omagiu.

Faptul acesta a fost impresionant mai ales pentru familie, soția lui Ilie Gîzea declarând cu lacrimi în ochi că nu se aștepta ca lupta soțului ei să fie atât de apreciată acum, după ce el a plecat dintre noi. Ea nu mai speră la dreptate și nici nu mai crede că are puterea de a se lupta pentru dreptatea omului alături de care și-a petrecut 40 de ani din viață, însă s-a arătat mișcată profund de oamenii care, deși nu l-au cunoscut personal pe Ilie Gîzea, au venit să se roage pentru sufletul lui.

Unii dintre cei care și-au dorit să fie prezenți la înmormântare au purtat tricouri cu chipul și numele celui pe care acum îl consideră un erou, precum și cu data simbolică de 10 august, zi în care România întreagă s-a cutremurat sub bastoanele și gazele jandarmeriei.

Tot mai multe voci susțin că liderul PSD, Liviu Dragnea, a declanșat campania mediatică legată de tentativa de asasinat la adresa sa pentru a abate atenția de la represiunea violentă a Jandarmeriei din 10 august.

În acest context, moartea lui Ilie Gâzea are o simbolistică foarte puternică, fiind vorba de un protestatar, om simplu, tocmai din Teleorman, fieful lui Dragnea. Orice conexiune ar putea să apară în urma raportului medico-legal între dispariția sa și hemoragia produsă de gazele din Piața Victoriei ar putea deveni fatală pentru PSD.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri