Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Îngrijorare după prăbuşirea avionului Germanwings. Iată topul celor mai sigure companii aeriene

Thursday, 26 March 2015, 13:00 Sursă: REALITATEA.NET

O statistica publicata de CNN releva cat de sigura este calatoria cu avionul in Europa si care sunt cele mai bune companii aeriene.

Statistica vine dupa ce un aparat Airbus A320, al companiei low-cost germane Germanwings, care apartine Lufthansa, s-a prabusit in Alpii Francezi, cu 150 de persoane la bord, marti. Nu au existat supravietuitori ai acestui accident, cel mai grav din Europa din 2008 incoace.

Atunci, un avion Spanair s-a prabusit la decolarea de la un aeroport din Madrid.

De asemenea, accidentul Germanwings este cel mai important in care a fost implicata o companie aeriana europeana, din 2009 incoace, cand un Airbus A330 al Air France s-a prabusit in Atlantic.

Tragedia din Franta vine, de asemenea, dupa un an in care au avut loc socant de multe tragedii aviatice in intreaga lume.

In 2014, in intreaga lume, s-au inregistrat 641 de morti in accidente aeriene, de trei ori mai multe decat in 2013, potrivit datelor Asociatiei Internationale a Transporturilor Aeriene.

In acest bilant nu sunt inclusi si cei 298 de oameni aflati in avionul Malaysian Airlines doborat deasupra Ucrainei, deoarece acesta nu este considerat un accident, ci un act deliberat.

Oricat de socante ar fi aceste cifre, ele releva ca Europa ramane unul dintre cele mai sigure locuri unde se poate calatori cu avionul.

Iata cele mai sigure zece companii aeriene europene, potrivit Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre:

1. KLM

2. Lufthansa

3. TAP Portugal

4. British Airways

5. Virgin Atlantic

6. Air Berlin

Mai mult pe ziare.com.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL