Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incredibil! Un preot se roagă ca Prințul George să fie gay

Friday, 01 December 2017, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Mijlocul cel mai rapid de a face Biserica Anglicană să devină mai primitoare este să ne rugăm ca prinţul George să fie binecuvântat într-o bună zi cu iubrea unui frumos bărbat tânăr", a declarat reverendul Kelvin Holdsworth, el însuşi gay, într-un mesaj publicat pe contul lui de Twitter, scire Agerpres.

Biserica Anglicană, spre deosebire de ramura sa scoţiană, nu acceptă căsătoriile gay. Biserica Episcolă a Scoţiei a votat în luna iunie pentru eliminarea din doctrina sa a unei fraze potrivit căreia căsătoria reprezintă o uniune "între un bărbat şi o femeie" şi a celebrat mai multe căsătorii gay, fiind sancţionată apoi de către Biserica-mamă.

Apelul lansat de rectorul catedralei St Mary din Glasgow a fost asemănat însă cu "un blestem al unei zâne rele dintr-un basm" de către fostul capelan al reginei Elisabeta a II-a, reverendul Gavin Ashenden. "Mai bine să îi dorim prinţului George... să se achite de îndatorirea lui prinţ, căsătorindu-se şi având copii", a declarat el vineri pentru The Times.

Chestiunea recunoaşterii căsătoriilor gay şi a consacrării religioase a persoanelor homosexuale macină de mai mulţi ani această biserică - frecventată de peste 85 de milioane de credincioşi -, opunând ramuri mai liberale ale sale, precum cele din Statele Unite şi Marea Britanie, conservatorilor care sunt majoritari în ţări precum Kenya şi Nigeria.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL