Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Începând de mâine, masca de protecție redevine OBLIGATORIE în majoritatea spațiilor publice închise din Grecia

Tuesday, 28 July 2020, 15:57 Sursă: Realitatea.net

"Nu există niciun motiv să intrăm în panică dar nu trebuie să lăsăm garda jos", a declarat ministrul Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, făcând referire la o "creştere a numărului de cazuri în ultimele zile", însă evocând o "tendinţă stabilă".

Grecia a înregistrat până în prezent 202 decese provocate de COVID-19 şi peste 4.227 de infectări la nivel național, dintre care 28% sunt legate de călătorii în străinătate, în creştere după redeschiderea frontierelor pentru turişti la 1 iulie.

De la această dată, au existat peste 340 de infectări confirmate în rândul celor 1,3 milioane de oameni care au venit în Grecia, potrivit oficialului guvernamental.

"Însă imaginea epidemiologică a ţării este în formă mai bună decât cea a multor altor" ţări, a adăugat Hardalias, în cadrul unui briefing de presă.

Excluzând "impunerea unei izolări generale", ministrul a anunţat portul obligatoriu al măştii "pentru angajaţi şi clienţi" începând de mâine în aproape toate spaţiile închise din Grecia: "Servicii publice, bănci, supermarketuri şi magazine alimentare, transporturi publice, taxiuri, ascensoare, spitale şi cabinete medicale, saloane de înfrumuseţarea şi de coafură".

Bisericile nu sunt pentru moment pe lista spaţiilor unde masca va fi obligatorie, subiect sensibil într-o ţară în care nu există separaţie între biserică şi stat.

Masca era deja obligatorie în transporturile publice şi, de pe 20 iulie, în supermarketuri, mai arată sursa citată. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL