Incendiu violent într-o pădure din Bacău! 175 de oameni intervin - pericol de EXPLOZIE

Sunday, 22 April 2018, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru stingerea unui incendiu de litiera care se manifesta pe sase hectare, cu degajari de fum.

Accesul in zona se face extrem de greu, terenul fiind accidentat, iar padurea deasa. Sunt multe focare care fumega in adancime, dar pompierii spun ca nu exista pericol de extindere.

Purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu, a declarat ca incendiul de litiera a izbicnit in cursul zilei de sambata, dar nu a putut fi stins.

"Initial, apelul sosit pe 112 anunta incendiu de vegetatie, dar colegii sositi la fata locului au constatat ca este vorba despre litiera. Pana la finalul zilei au actionat 61 de pompieri, 35 de reprezentanti ai Ocolului Silvic, 20 de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Asau si 31 de jandarmi", a declarat Andrei Grecu, citat de ziare.com.

Potrivit acestuia, in cursul zilei de duminica au fost suplimentate fortele in teren, actionand peste 175 de pompieri, padurari si voluntari.

Momentan, incendiul este tinut sub control si nu exista posibilitatea de extindere.

Intrucat in zona de manevra s-au descoperit, in trecut, elemente de munitie ramasa neexplodata, pentru protectia echipajelor angrenate in misiune, la fata locului s-a deplasat si o echipa de pirotehnisti. In cursul zilei de sambata, in urma misiunii de cercetare si detectare a terenului, personalul calificat a identificat doua cartuse calibru 7,92 mm.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL