Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Iată ce substanţă conţine fructul cactus. Ai mânca aşa ceva?

Saturday, 19 March 2016, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

Fructul de cactus conține fibre ce ajută la evitarea constipației și îmbunătățește sănătatea sistemului digestiv. Este o sursă importantă de vitamina C, B1, B2, B3, calciu, fosfor, fier toate ajutând la îmbunătățirea sistemului imunitar și reducerea colesterolului din organism.

Fructul de cactus conține o substanţă numiră fitoalbumină care au proprietăți antioxidante și ajută la prevenirea formării celulelor canceroase. Licopenul este deasemenea o substanță benefică, responsabilă la nivelul fructului pentru culoarea sa roșie. Este un fruct extrem de nutritiv cu un aport mic de calorii (doar 60 de calorii la 100gr).

Atunci când alegeți fructul de cactus acesta nu trebuie să aibă lovituri, coaja trebuie să aibă o culoare intensă, fără pete și să fie potrivit de tare (am ca fructul kiwi atunci când este copt). Este cel mai bine de servit rece, dupa ce a stat câteva ore la frigider. De la fructul de cactus se consumă doar miezul, fără coajă. Se mănâncă simplu (doar pulpa scoasă cu lingurița), dar este delicios și sub forma de suc sau în salate de fructe.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL