Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ordonanța de urgență privind starea de alertă, modificată. Ce reguli NOI au fost introduse

Wednesday, 01 July 2020, 15:35 Sursă: Realitatea.net

"A fost propusă şi adoptată o Hotărâre de Guvern (HG) prin care a fost modificată hotărârea privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în ceea ce priveşte respectarea regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. A fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane. (...) Va fi permisă desfăşurarea de training-uri şi work shop-uri cu un număr de maximum 20 de participanţi", a declarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premului-ministru, la finalul ședinței de astăzi a Executivului.

Potrivit lui Dancă, au fost, de asemenea, reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare cu participare de maxim 200 de persoane, în timp ce, pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de Corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de 4 metri pentru fiecare participant. 

Vă reamintim că Guvernul a aprobat, în şedinţa din 16 iunie, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 17 iunie. Hotărârea a fost adoptată „în unanimitate” în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL