Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Harta angajărilor din România. Unde își găsești job rapid în următoarele 3 luni

Tuesday, 13 March 2018, 12:49 Sursă: REALITATEA.NET

Din punct de vedere regional, cele mai puternice perspective de angajare sunt raportate în regiunea Centru, unde Previziunea Netă de Angajare (diferența dintre firmele care fac angajări și cele care concediază) se ridică la un respectabil +17%, se arată în studiul Manpower.

Regiunea Centru are în componență următoarele județe: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Perspectivele de angajare din regiune sunt însă mai puțin robuste decât cele din primele trei luni ale anului 2018, dar și decât cele raportate în trim. II/2017, slăbind cu 2, respectiv 7 puncte procentuale.

Pe locul doi la intențiile de angajare se află angajatorii din regiunea Sud-Vest, aceștia raportând o Previziune de +11%, singura previziune regională care se îmbunătățește față de intervalele de referință, trim. I/2018 și trim. II/2017.

În regiunea de Sud-Vest se află următoarele județe: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

Lucrurile nu stau deloc bine în regiunea Nord-Vest, unde Previziunea Netă de Angajare înregistrează un declin considerabil de la trimestru la trimestru, de 25 de puncte procentuale, ajungând la +8%.

Comparativ cu trim. II/2017, cea mai abruptă schimbare a nivelului de încredere este raportată de angajatorii din regiunea Sud-Est, unde Previziunea Netă de Angajare pentru intervalul aprilie – iunie 2018 este -1%, cu 21 de puncte procentuale mai slabă decât anul trecut și cu 8 puncte procentuale sub cea raportată în trim. I/2018.

Angajatorii din regiunea Sud-Est sunt, de altfel, cel mai puțin optimiști din țară, raportând singura Perspectivă regională negativă pentru al doilea trimestru din 2018.

Județele din Sud-Est sunt următoarele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.

Aproape 1 din 4 angajatori români intenționează să-și crească numărul total de angajați în intervalul aprilie - iunie 2018 și doar 7% preconizează reduceri de personal, potrivit celei mai recente ediții a studiului ManpowerGroup.

Cu toate acestea, Previziunea Netă de Angajare ajustată sezonier este de +10%, cea mai slabă din ultimii doi ani. Perspectivele de angajare din trim. II/2018 sunt mai modeste atât comparativ cu trim. I/2018, slăbind cu 5 puncte procentuale, cât și comparativ cu trimestrul II /2017, slăbind cu 8 puncte procentuale.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL