Guvernul Dăncilă alocă 1,2 miliarde pentru 68 de km de autostradă și așteaptă investitori

Friday, 29 March 2019, 09:01, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că Guvernul va aloca 1,2 miliarde euro pentru construirea în parteneriat public-privat a autostrăzii Târgu Neamț-Iași, proiect preconizat să dureze patru ani.

Adaugă părerea ta

„ Aprobăm azi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiții în parteneriat public-privat autostrada Târgu-Neamț – Iași, vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare și realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 de luni", a anunțat Dăncilă.

Dăncilă a anunțat că proiectul are în vedere realizarea a 68 km de autostradă se racordează la drumul de mare viteză București-Suceava aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor.

,,La începutul lunii aprilie proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să își asume proiectarea și construcția acestei autostrăzi. Așa cum am menționat, voi monitoriza cu prioritate ca și la acest obiectiv toate procedurilor să se realizeze cu rapiditate”, a spus Dăncilă.