Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernatorul statului american Oregon a demisionat în urma unui scandal de corupţie

Sunday, 15 February 2015, 00:06 Sursă: Mediafax

"Am avut întotdeauna cel mai profund respect faţă de remarcabila instituţie reprezentată de Legislativul din Oregon şi faţă de funcţia de guvernator", a declarat Kitzhaber, în vârstă de 67 de ani, într-un mesaj înregistrat. "Nu pot fi, cu conştiinţa împăcată, elementul care le perturbă. Am încercat întotdeauna să fac ceea ce este bine, iar acum lucrul corect este să demisionez", a adăugat el.

Demisia urmează să intre în vigoare miercuri, când Secretarul de Stat democrat Kate Brown va prelua postul. Human Rights Campaign, cea mai importantă organizaţie care apără drepturile lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), şi-a exprimat satisacţia faţă de ascensiunea primei guvernatoare care-şi asumă bisexuaitatea din istoria Statelor Unite.

Decizia lui Kitzhaber de a demisiona nu constituie o surpriză, după ce îndemnurile în acest sens s-au multiplicat, în urma unor informaţii potrivit cărora logodnica sa, Clivia Lynne Hayes, i-a oferit servicii de consultanţă atât lui cât şi unor funcţionari din domeniul politicilor de urgenţă şi că era plătită de un grup de lobby în acest sens.

Procurorul general al statului a lansat o anchetă penală în acest caz luni, iar joi noaptea poliţişti de la nivelul statului l-au aşteptat la locuinţa sa din regiunea oraşului Portland, în zadar însă.

Demisia a fost anunţată după ce Departamentul Serviciilor Administrative al statului le-a trimis citaţii atât lui Kitzhaber, cât şi lui Hayes. Citaţiile vizează e-mailuri, scrisori şi informaţii financiare cu privire la o serie de activităţi.

Este un final de carieră dramatic pentru un guvernator care a obţinut în urmă cu doar trei luni cel de-al patrulea mandat consecutiv, o victorie fără precedent în Oregon, comentează CNN.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL