Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Greşeala pe care o faci de fiecare dată când cumperi ananas

Monday, 17 October 2016, 10:23 Sursă: REALITATEA.NET

Este foarte important să ştiţi că şi coaja acestui fruct extraodinar este foarte benefică pentru organism şi poate reprezenta o armă foarte puternică împotriva retenţiei de apă, balonării şi celulitei. Aceasta conţine mult potasiu şi te ajută să ai circulaţia mult mai bună.

Iată beneficiile generale ale ananasului:

Întăreşte sistemul imunitar

Conţine o enzimă specifică, numită bromelaina, supranumită şi “enzima care mănâncă grasime”. Dacă aveţi tensiune arterială ridicată, reţineţi că substanţele conţinute în ananas au proprietatea de a normaliza tensiunea şi reduc coagularea sângelui, prevenind formarea cheagurilor de sânge. Oferă un plus de energie datorită conţinutului de mangan.

Protejează ficatul

Puterea antioxidantă a ananasului întârzie îmbătrânirea. Contribuie la eliminarea toxinelor prin urină, împiedicând apariţia bolilor de rinichi.

Previne diabetul: consumat frecvent, reduce nivelul zahărului în sânge. Favorizează diureza. Protejează împotriva radicalilor liberi, ţinând la distanţă bolile cardiovasculare. Fiecare porţie în plus de fructe şi legume adaugată în regimul alimentar zilnic îţi reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă şi a cancerului.

Asigură o digestie perfectă datorită conţinutului ridicat de fibre. Cuprul conţinut de fruct are un rol-cheie în menţinerea sănătăţii oaselor. Cercetările au arătat că persoanele care au o dietă bogată în cupru se confruntă mai puţin cu pierderea densităţii osoase, având şi un risc mai scăzut de osteoporoză.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL