Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gospodărie mistuită de flăcări în municipiul Tecuci. Pompierii avertizează asupra RISCURILOR la care se supun oamenii în perioada rece

Monday, 02 November 2020, 10:43 Sursă: Realitatea.net

Trei autospeciale de stingere și o ambulanță s-au deplasat la o gospodărie din strtada Muzei, municipiul Tecuci, care a ars din temelii. Flăcările s-au extins la două dintre anexe și a carbonizat acoperișul casei. În urma evenimentului, nimeni nu a fost rănit.

„În incendiu au ars aproximativ 90 m.p. de acoperiș, două anexe ale gospodăriei și bunuri aferente a două camere. Cauza probabilă de incendiu este jarul căzut dintr-o centrală termică, în contact cu materiale combustibile. Cu aceasta ocazie, amintim cetățenilor că sezonul rece determină o creștere a numărului incendiilor produse de mijloacele de încălzire (cele defecte, improvizate sau nesupravegheate) și de instalațiile electrice exploatate greșit”, se precizează în informarea venită de la ISU Galați.

Pompierii le amintesc cetățenilor riscurile la care se supun în perioada rece, când folosirea unor mijloace de încălzire a casei și gospodăriei este necesară. Sistemele de încălzire defecte, mijloacele de încălzire improvizate, coșurile și burlanele de fum deteriorate ori necurățate, cenușa, jarul și scânteile sărite din sistemul de încălzire pe materiale combustibile din apropiere, efectul termic al curentului electric sau scurtcircuit pot conduce la adevărate dezastre.

Citește mai multe pe realitateadegalati.net

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL