Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Germania e aproape de a produce vaccinul anticoronavirus - Donald Trump vrea să-l cumpere cu un miliard de dolari pentru a avea exclusivitate

Monday, 16 March 2020, 05:53 Sursă: Realitatea.NET

Conform publicatiei Die Welt, presedintele american ar fi incercat sa obtina drepturi exclusive pentru un vaccin impotriva coronavirus de la compania CureVac din Tubingen.

Guvernul german ar fi facut eforturi pentru a impiedica aceasta operatiune si se pare ca ar fi si reusit. Trump a incercat sa-i convinga pe oamenii de stiinta cu donatii uriase de pana la un miliard de dolari. Daniel Menichella, seful companiei CureVac din Germania, ar afi participat la o intalnire a managerilor din domeniul farmaceutic impreuna cu presedintele Trump, chiar la Casa Alba, la inceputul lunii martie.

In data de 11 martie Daniel Menichella, CEO-ul companiei care e si cetatean american a parasit compania si a fost inlocuit de fondatorul companiei Igmar Hoerr, conform unui comunicat oficial.

Presa din Germania sustine ca Trump a facut tot posibilul pentru a obtine un vaccin pentru Statele Unite "dar numai pentru SUA", in tip ce guvernul federal din Germania sustine ca vaccinul ar urma sa fie pentru toata lumea.

Ministerul Sanatatii din Germania nu a infirmat informatiile aparute in resa si a confirmat ca se fac pasi spre gasirea unui vaccin.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-16 11:26:05
Pandemie televizata !!!

Printru decret incompetentii au devenit competenti !!!

Alte articole din: ACTUAL