Cine sunt FUNCŢIONARII care vor primi SALARII MAI MARI din 2015

Tuesday, 04 November 2014, 11:02, Sursă: REALITATEA.NET

Funcţionarii care lucrează cu fonduri UE vor putea beneficia de anul viitor de măririle salariale acordate de legislaţia UE, în anumite condiţii de evaluare şi performanţă.

Adaugă părerea ta

România va aplica începând de anul viitor un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionare a fondurilor europene, se precizează într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

.„De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionare a fondurilor europene. Doar acele persoane care performează la locul de muncă vor primi, în continuare, majorarea salarială asigurată de Uniunea Europeană pentru funcţionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE. O altă măsură agreată astăzi, este modificarea Programului Operaţional Asistenţă Tehnică, care reprezintă un pas important pentru rambursarea integrală a salariilor personalului care lucrează pe fonduri europene", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul întrevederii.

De asemenea, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007 – 2013 va fi modificat pentru ca România să poată solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata funcţionarilor implicaţi în sistemul de implementare a fondurilor europene. Aceste măsuri au fost convenite astăzi, 3 noiembrie a.c., în cadrul întâlnirii Comisarului European pentru Politică Regională, Corina Creţu, cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.