Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Franța începe testarea de vaccinuri anti-COVID pe voluntari. Cu ce companii va lucra Institutul Național de Sănătate și Cercetări Medicale de la Paris

Thursday, 03 December 2020, 17:24 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Institutul Național de Sănătate și Cercetări Medicale a anunțat că 41.000 de voluntari vor participa în Franța la testele pe oameni, după ce au fost încheiate mai multe acorduri cu trei grupuri farmaceutice internaționale. Este vorba de cel american Moderna, cel britanico-suedez AstraZeneca și de laboratorul belgian Janssen, toate aflate în faza a treia, ultima, înainte de a primi acceptul pentru comercializare.

De reținut că pentru vaccinul american dezvoltat de Moderna, voluntarii supuși testării sunt persoane de peste 70 de ani. Testele ar trebui să înceapă înainte de jumătatea acestei luni, iar rezultatele înregistrate în Franța se vor adăuga celor deja obținute de laboratoare în alte țări ale lumii. Voluntarii vor fi vaccinați, apoi vor duce o viață absolut normală, fiind supravegheați de cercetători, care vor observa dacă ei au fost infectați cu coronavirus, dacă au făcut o formă severă a bolii și dacă vaccinul a dat efecte secundare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL