Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Franța, în ALERTĂ! Primul deces al unui copil diagnosticat cu o formă similară a bolii Kawasaki, posibil asociate COVID-19

Friday, 15 May 2020, 14:21 Sursă: Realitatea.net

Copilul a murit din cauza unei "afectări neurologice asociate stopului cardiac" și prezenta "o serologie care arăta că a fost în contact" cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptome specifice COVID-19, după cum susține profesorul Fabrice Michel, directorul secţiei de reanimare pediatrică de la spitalul La Timone din Marsilia (sud-est).

Potrivit primelor informații, copilul decedat a prezentat un"disconfort sever cu stop cardiac" la domiciliul său, înainte de a fi transportat la spital. El a primit "tratament timp de şapte zile" şi a murit sâmbătă, a spus medicul.

În informarea săptămânală difuzată joi seara, Agenţia de Sănătate Publică din Franţa a făcut menţiuni referitoare la decesul  băiatului în vârstă de 9 ani, despre care a spus că prezenta "o comorbiditate de neurodezvoltare" și o boală inflamatorie i-a afectat inima, boală posibil asociată COVID-19.

În ultimele trei săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de o boală inflamatorie "misterioasă" cu simptome similare unei afecţiuni rare, numită boala Kawasaki, asociate COVID-19.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL