Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO-VIDEO Slujba de Înviere la Constanța. ÎPS Teodosie a împărțit Lumina de Paști, a doua oară în acest an

Wednesday, 27 May 2020, 02:56 Sursă: realitatea.net

 

Slujba Odovaniei Învierii oficiată de ÎPS Teodosie la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, în noaptea de marți, 26 mai, spre miercuri, 27 mai 2020.

Sute de oameni au participat, în noaptea de marți spre miercuri, la slujba de Odovania Învierii, care marchează sfârșitul sărbătorii Învierii. Slujba de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța a fost mutată aproape de miezul nopții, iar preoții au împărțit Lumină. 

În imagini se observă că sunt și mulți credincioși care nu poartă mască sau o nu este fixată corepunzător pe față, pentru a acoperi nasul și gura, și nu este respectată nici regula de distanțare socială, adică cel puțin 1,5 metri între oameni, impusă și în starea de alertă pentru a reduce răspândirea epidemiei de coronavirus.

Arhiepiscopia Tomisului a publicat, luni, pe pagina de Facebook programul refacerii slujbei de Înviere și a invitat credincioșii să vină să ia Lumină. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a comunicat, marți, programul slujbelor din noaptea de 26 spre 27 mai 2020, de Odovania praznicului Învierii, ritual săvârşit întocmai celui din noaptea de Paşte, în finalul mesajului arhiereul adăugând chemarea ecleziastică „Veniţi de primiţi Lumină!”.

Arhiepiscopia Tomisului a luat săptămâna trecută o decizie fără precedent: să refacă în noaptea de 26 spre 27 mai slujba de Înviere în toate bisericile și mănăstirile care țin de arhiepiscopie, ca urmare „a dorințelor neîmplinte” ale credincioșilor de a duce lumină acasă.

Biserica Ortodoxă Română a transmis, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, că „decizia Arhiepiscopiei Tomisului de a oficia în această noapte Slujba de Înviere și de a oferi credincioşilor Lumina Învierii, la fel ca în noaptea de Paşti, este luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale şi asumată integral doar de ierarh şi de acest for bisericesc local”.

Bănescu a mai reamintit totodată că „adevărata slujbă a Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paști”, în noaptea de 18 spre 19 aprilie 2020.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL