Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO Liceenii din Isaccea au început anul școlar aproape de capela mortuară a orașului

Monday, 14 September 2020, 21:52 Sursă: realitatea.net, Europa FM

Autor: Ioana Stanescu

 

Decizia a fost luată de autoritățile locale care spun că nu au găsit altă soluție, din cauza neterminării reparațiilor lilceului la care învață elevii.

Reprezentanții Liceului „Constantin Brătescu” au transmis în cursul zilei de luni că elevii vor face orele în sala de masă a bisericii, și nu în capela mortuară. 

Preotul Padnevici Igor care slujește la Biserica "Sf.Gheorghe" „a pus la dispoziția Liceului Teoretic „Constantin Brătescu” - Isaccea trapeza și sala de conferințe. Ținem să menționăm a nu se face confuzia între „Capelă mortuară" și „trapeză". În aceste două spații, absolut deloc folosite până la 14 septembrie 2020, s-au realizat acțiuni de curățenie și dezinfecție, astfel încât să se pună la dispoziția celor mici cele mai bune condiții. În ambele săli de clasă au fost amenajate spații pentru izolator și dotate cu materialele igienico-sanitare”, precizează conducerea Liceului din Isaccea.

Primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru, susține că este o soluție „este foarte bună”, fiind  aprobată și în Consiliul de Administrație al liceului Constantin Brătescu împreună cu Asociația de Părinți, potrivit EuropaFM.

Folosirea unei aripi a Capelei mortuare a primit și binecuvântarea Parohiei Isaccea. Potrivit primarului, Capela mortuară a orașului funcționează într-o „o clădire nou nouță”, iar partea pentru „învățământ”, care are acces separat, nu ar fi fost folosită niciodată pentru activități religioase.

Liceul din Isaccea este cuprins într-un amplu proiect de reabilitare cu fonduri europene.

Autoritățile locale speră că în cel mult două săptămâni, primele două etaje ale liceului „Constantin Brătescu” să fie date în folosință pentru că elevii să poată reveni, aici, la cursuri.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL