Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul ministru al Finanțelor Gheorghe Pogea, audiat la DNA în dosarul ANRP

Tuesday, 08 March 2016, 12:31 Sursă: REALITATEA.NET

Gheorghe Pogea a fost citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care este cercetat, printre alții, deputatul PNL Ioan Oltean. De altfel, cu o zi în urmă, a fost audiat în calitate de martor şi fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu.

Ioan Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP.

Parlamentarul ar fi intervenit la fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, astfel că omul de afaceri Mihai Rotaru ar fi obţinut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei, relatează Mediafax.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuţa Dumitrean, care era preşedintele instituţiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

În luna februarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să revoce măsura controlului judiciar în cazul deputatului Ioan Oltean, cercetat de DNA în dosarul despăgubirilor ANRP pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL