Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul director al Finanțelor Publice Prahova, condamnat DEFINITIV în dosarul de luare de mită

Tuesday, 11 July 2017, 19:27 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis apelul procurorilor DNA Ploieşti declarat împotriva sentinţei Tribunalului Prahova şi l-au condamnat definitiv pe Daniel Petre la trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de şase ani în dosarul în care este acuzat de luare de mită, scrie Agerpres.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 40.000 lei, obligându-l, totodată, la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. 

Decizia este definitivă. 

Daniel Petre a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în mai 2015 trecut sub acuzaţia că a luat mită în valoare totală de 60.000 de lei, el având succesiv, la data faptelor, funcţiile de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, cu atribuţii delegate de administrator public, şi ulterior director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Prahova. 

În rechizitoriul întocmit de anchetatori se arată că Petre a primit în trei rânduri, în perioada aprilie - mai 2012, de la un denunţător sumele de 20.000 lei, 10.000 lei, respectiv 20.000 lei (în total 50.000 lei), pentru ca, în calitatea sa de director executiv adjunct al Direcţiei Economice din cadrul CJ Prahova, să favorizeze o societate la care persoana respectivă avea interese economice, în sensul atribuirii unei lucrări finanţate din fondurile CJ privind modernizarea unui drum judeţean. 

De asemenea, inculpatul a promis că va face demersuri şi în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăţilor către această societate şi pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului, se arată într-un comunicat emis la acea dată de DNA. Ulterior, în aprilie 2013, Daniel Petre, care la acel moment era director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, a primit de la acelaşi denunţător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeaşi societate comercială, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa. 

Potrivit comunicatului, anchetatorii au dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor faţă de Daniel Petre într-un dosar separat, aflat la DNA Ploieşti.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL