Forţele NATO aeropurtate se antrenează în România. Militari străini se paraşutează la Smârdan

Monday, 24 August 2015, 15:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Militari din Italia, Spania şi Foreţele Terestre ale SUA se vor parşuta miercuri, 26 august, în Poligonul Smârdan. Asaltul aeropurtat face parte din exerciţiul multinaţional Swift Response 15, condus de Forţele Terestre ale SUA.

Mai mulţi militari din Italia, Spania şi Foreţele Terestre ale SUA se vor parşuta miercuri, 26 august, începând cu ora 14.00, în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi. Generalul-locotenent Stephen J. Townsend, care este şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat,  şi consilierul său pentru problemele subofiţerilor, plutonier-adjutant principal Benjamin Jones, se vor paraşuta împreună cu militarii.

Asaltul aeropurtat face parte din exerciţiul multinaţional Swift Response 15, condus de Forţele Terestre ale SUA, care se desfăşoară în patru ţări europene, în perioada 17 august-13 septembrie, şi la care participă paraşutişti din 11 ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, se precizează într-un comunicat remis Realitatea.net.

Exerciţiul se desfăşoară în Bulgaria, Germania, Italia şi Romania, la el participând peste 4.800 de militari din Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Contingentul multinaţional care se va antrena în România va include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtată, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtată şi militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Luptă a Diviziei 82 Aeropurtate şi din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri.

Aceştia vor interacţiona, la sol, cu militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Swift Response 15 include mai multe asalturi aeropurtate care vor avea loc aproape simultan în poligoanele Smârdan, din România, Hohenfels, din Germania, Novo Selo, din Bulgaria, unde se vor desfăşura şi antrenamente ulterioare.

Acesta este cel mai mare exerciţiu NATO aeropurtat desfăşurat pe continentul european de la încheierea Războiului Rece. Exerciţiul a fost creat pentru a integra forţele de răspuns rapid ale mai multor naţiuni, care să acţioneze în comun şi să confirme capacitatea Alianţei Nord-Atlantice de a desfăşura rapid trupe şi de a acţiona în sprijinul menţinerii unei Europe puternice şi sigure.

Corpul XVIII Aeropurtat constituie Forţa de Răspuns Global a SUA, cu misiunea de a putea fi  desfăşurat rapid, la ordin, în orice punct de pe planetă.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri